Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Tom Cruise’la oynamak muhteşem bir deneyimdi

‘Jack Reacher: Asla Geri Dönme’de Tom Cruise ile başrolü paylaşan Cobie Smulders: Tom Cruise’la aynı filmde oynamam teklif edildiğinde onur duydum. Bu çok sık gelen bir fırsat değildir

İlk filmi 2012 yılında gösterime giren 'Jack Reacher'ın yeni filmi 'Jack Reacher: Asla Geri Dönme', sinemaseverlerle buluştu. 'How I Met Your Mother'ın 'Robin'i Cobie Smulders'la; Tom Cruise'la başrolü paylaştığı filmi konuştuk...
Sizi 'Jack Reacher'ın dünyasına çeken ne oldu?
Birçok etken var. Başlangıç olarak Ed Zwick'in hayranıyım. Muhteşem bir yönetmendir ve filmleri her zaman güzel olur. Bu yüzden bu projenin başında onun olması benim için gerçekten heyecan vericiydi. Sonra sadece bir Tom Cruise filminde oynamam teklif edildiği için onur duydum. Çok sık gelen bir fırsat değildir bu. Onunla çalışacağım için gerçekten heyecanlıydım. Ayrıca, Amerikan ordusunda üst rütbeli bir konumda bulunan 'Susan Turner' karakterini de büyüleyici buldum. Pek bilmediğim bir dünyaydı.
Bilgilenmek için herhangi bir araştırma yaptınız mı?
Eski ordu mensupları bizimle birlikte çalıştı. Arıca New Orleans'taki CIA tesisinde silah eğitimleri aldık. Modern savaş hakkında çekilen belgeselleri seyrettim.

İYİ BİR İŞ ÇIKARDIK
Bu film, birincinin devamı mı?
Devamı değil. Sadece 'Jack Reacher' hâlâ başkarakter. İlk film bana göre sadece bir aksiyon filmi değildi; zorlu, karanlık ve karmaşıktı. Tipik bir filmden daha fazla ağırlığa sahipti.
Film çekmeye ilk başladığınızda böyle rollerde oynayacağınızı düşünmüş müydünüz?
Pek değil. 12 yıl futbol oynadım, bu yüzden rekabetçi ve fiziksel bir yanım da vardır. Kendimi fiziksel bir bakış açısıyla düşünecek kadar deli değildim. Bununla birlikte yapmam gereken antrenmanlar ve duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak yaşadıklarımın miktarı da hiç az değil. Sadece bir karakteri hazırlamıyorsun, bedenini de hazırlıyorsun; ekstra bir çalışma düzeyin oluyor. Ama sonunda gerçekten hoş bir iş çıktığını da söylemeliyim. Belki daha gençken böyle bir rolde oynamayı düşünmüş olabilirim ama dürüst olmam gerekirse, oynayacağımı hiç düşünmemiştim.
Aksiyon sahnelerine nasıl yaklaştınız?
Benim rolüm çok güçlü ve özgür bir karakter. Ama kendisinden 70 kilo daha ağır bir adamla karşı karşıya geldiğinde dezavantajlı oluyor.
Bu yüzden 'Kızlar da erkekler kadar iyi dövüşür' demek yerine 'Bu kadın, o adamın kendisinden daha güçlü olduğunu bilecek kadar akıllı. Bu yüzden onu dövmek için bütün kurallara karşı gelecek' dedim. Sadece gücünü ve yeteneğini değil, zekasını da kullanıyor.

KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİK
Sanırım 'Jack Reacher'ın eğitim süreci 'How I Met Your Mother'dan çok daha ağır olmuş...
Biraz. 'How I Met Your Mother' için kendimi spor salonunda bulduğum bir an hiç olmamıştı.
Diziyle ilgili neyi özlüyorsunuz?
İnsanları, ekibi, oyuncuları, yazarlarımızı... Dokuz yıl boyunca hep birlikteydik. Belli bir zamanı birlikte yaşadık. Her gün işe gitmeyi ve yüzlerini görmeyi gerçekten özlüyorum.
Yeni filminizin yapım aşamasından bahseder misiniz?
Film, New Orleans'ta çekildi. Çok yoğun bir prova dönemimiz oldu. Tom'la benim, sahnelerin üzerinden geçtiğimiz dolu dolu dört haftamız oldu. Ayrıca birlikte çok antrenman da yaptık. Çalışmaya başlamadan önce onunla birlikte New Orleans'ta keyifli vakit geçirdik.
Oscar ödüllü Ed Zwick gibi bir yönetmenle çalışmak nasıldı?
Ed, muhteşemdi. Oyuncularla arası gerçekten çok iyi. Filmin senaryosunu da o yazdı. Yönetmenin aynı zamanda yazar olmasını her zaman çok ilginç bulmuşumdur. Çünkü karakterin içini bilirler. Ed, Tom'la daha önce 'The Last Samurai' filminde de çalışmıştı. Bu yüzden gerçekten ilginç bir dinamikleri vardı. Ama bence en önemlisi, bu karakterleri bilmesiydi. Önemli anlarda bunun bana gerçekten yardımı oldu.

BU EKİPLE BAŞKA BİR FİLMDE DE OYNAMAYI ÇOK İSTERİM

Tom Cruise'la ilk tanışmanız nasıl oldu?
Başta biraz ürkmüştüm. Kendisiyle yapım öncesi çalışmalara başlamadan tanıştım. Senaryonun masa okumasını yaptık ve çok iyi anlaştık. Onunla çalışmak çok müthiş bir deneyimdi, çünkü çok zeki biri ve film yapımını gerçekten biliyor. Ekipler dolusu insanları bir araya getiriyor, bu sayede eğitim alırken desteklendiğini hissediyorsun. Bunun için gerçekten ona minnettarım. Bazı sahnelerimiz çok yoğundu. Yıllardır bu işi yapan ve çok başarılı olmuş birinin bana rehberlik etmesi gerçekten muhteşem bir deneyim oldu.
Tom Cruise'la başka filmlerde de oynamak ister misiniz?
Tom'la her zaman yeniden çalışırım. Onunla çalışmayı çok sevdim. Bütün ekiple çalışmayı çok sevdim. Reacher'la ilgili ne yapmayı planlıyorlar bilmiyorum ama kesinlikle daha fazlasını yapmak isterim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA